매운 닭고기 바베큐 (Spicy Chicken BBQ)



This is one of my favourite summer BBQ recipes. I sometimes make it using the oven in the winter, but it's really best when you barbeque! Everyone loves this recipe and always asks me for it, so here goes. I want to share the recipe today, but unfortunately didn't have a chance to take any photos yet.  I promise to post some photos later.

오늘은 여름 바베큐 메뉴 중 제가 좋아하는 매운 닭고기 바베큐입니다.  가끔 겨울에 오븐에 조리하기도 하는데 역시 바베큐틀에 굽는게 제일 맛이 좋아요. 맛보신 분들이 맛있다고 레시피를 부탁하셔서 이곳에 올려 좀더 많은 분들과 공유하려고 합니다. 죄송하게도 매번 사진을 못찍어서 오늘은 레시피만 올립니다. 조만간 사진도 함께 올리도록 할게요.





제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml, 1 Tbsp = 15ml, 1 tsp = 5ml 입니다.

Ingredients:
  • Boneless skinless chicken thigh approx. 2.5lbs (1-1.2kg)
  • 닭 넓적다리 살 약 2.5 파운드 (약 1-1.2kg)

Marinade:
  • Hot pepper paste, soy sauce, mirin & sugar 1/4 cup each
  • Hot pepper powder, minced garlic & sesame oil 1 Tbsp each
  • Ginger 1 tsp (minced)
  • Black Pepper 1/2 tsp
  • 고추장, 간장, 미린, 설탕 각각 1/4 컵
  • 고추가루, 다진 마늘, 참기름 각각 1 테이블 스푼
  • 다진 생강 1 티스푼
  • 후추가루 1/2 티스푼

Directions:
  1. Mix marinade ingredients all together and set aside.
  2. Using a knife, make slits in the chicken to flatten.
  3. Place chicken into marinade and mix well.
  4. Marinate chicken for at least 6 hours. (I usually marinate over night.)
  5. Cook on BBQ
  1. 양념재료를 모두 섞어둔다.
  2. 닭고기는 칼로 칼집을 내어 편편하게 손질한다.
  3. 손질한 닭고기를 양념에 넣고 골로루 섞어 준다.
  4. 최소한 6시간 이상 재워 놓는다. (저는 밤새 재워 놓아요)
  5. BBQ 틀에 굽는다.



Comments

Post a Comment

Please leave a comment or ask your questions here!