Chocolate Chip Muffins (쵸콜렛 칩 머핀, Janice)



These are my family's favourite muffins, especially Alice's. This recipe is from my friend Janice. When we visited her house one day, she served this with coffee.  Since I was on Weight Watchers those days, I refused to have any.  Janice said to me, "Jane, half of a muffin is probably only 1 point. Have some." I was bad and I caved...but If I didn't have one, I would have regretted it.  It was so delicious, and in the end, I was still successful with my diet! It has been almost 10 years since I have been using this recipe for chocolate chip muffins. I often bake this to give as gifts. Thank you for sharing your recipe, Janice.

이 쵸콜렛 칩 머핀은 우리 가족 모두 좋아합니다, 특히 둘째 딸 지혜가 제일 좋아합니다. 제 친구 Janice 가 준 레시피로 만들었습니다. 어느 날 우리가 Janice 네 집에 놀러 갔을 때 커피와 함께 갓 구워낸 쵸콜렛 칩 머핀을 대접했습니다. 당시 저는 불어난 체중 때문에 Weight Watchers 라는 다이어트를 하는 중이었기에 먹지 않으려 하니까 저에게 "제인, 반 개만 먹어봐, 그래 봤자 1 점밖에 안 돼." 이러는 겁니다. 거기서 무너졌죠, 그리고 결국 먹어버렸답니다. 그런데 안 먹었더라면 정말 후회할 뻔했습니다, 너무너무 맛있지 뭐예요. 참고로 그때 하던 다이어트도 성공했습니다. 그 후 10여 년 동안 쵸콜렛 칩 머핀은 이 레시피만 사용하고 있어요. 맛있게 구워서 지인들께 선물로 드리기도 합니다. Janice, 레시피 고마워! 

제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml   1 Tbs = 15ml   1 tsp = 5ml 입니다.

Ingredients:
  • 2 1/2 cups flour (밀가루 2 1/2 컵)
  • 3/4 cup sugar (설탕 3/4 컵)
  • 3 tsp baking powder (베이킹파우더 3 티스푼)
  • 2 eggs (달걀 2개)
  • 3/4 cup butter, melted (버터 3/4 컵)
  • 1 cup milk (우유 1 컵)
  • 1 tsp vanilla (바닐라 1 티스푼)
  • 1 cup chocolate chips (쵸콜렛 칩 1 컵)


How to make:
  1. Preheat oven to 350F/180C. (오븐은 화씨 375도/섭씨 180도로 예열 시킨다.)
  2. Grease 12 muffin tins or line with paper baking cups. (12개짜리 머핀 틀에 기름을 살짝 바르거나 종이 머핀 틀을 넣어 준비해둔다.)
  3. In mixing bowl, sift or mix together flour, sugar and baking powder. (믹싱 볼에 밀가루, 설탕, 베이킹파우더를 섞어 채에 쳐놓는다.)
  4. In smaller bowl, beat egg, add milk, melted butter and vanilla.  Add liquid to dry ingredients all at once, mix gently with electric mixer.  Stir in chocolate chips. (작은 볼에 달걀을 풀고 우유, 녹인 버터와 바닐라를 섞어둔다. 마른가루 재료에 달걀 혼합물을 한꺼번에 붓고  전기 믹서를 돌려 가볍게 섞는다. 쵸콜렛 칩을 넣고 섞어준다.)
  5. Spoon into prepared muffin tins, filling about three-quarters full.  Bake in 350F/180C oven for 20 to 25 minutes or until tops of muffins spring back when lightly touched. (준비된 머핀 틀에 반죽을 3/4 정도 넣고  화씨 350/섭씨 180도에 예열된 오븐에 20-25 분 정도 베이크한다.)

In mixing bowl, sift or mix together flour, sugar and baking powder. 

믹싱 볼에 밀가루, 설탕, 베이킹 파우더를 섞어 채에 쳐놓는다.


In smaller bowl, beat egg, add milk, melted butter and vanilla.  Add liquid to dry ingredients all at once, mix gently with electric mixer.  Stir in chocolate chips. 

작은 볼에 달걀을 풀고 우유, 녹인 버터와 바닐라를 섞어둔다. 마른가루 재료에 달걀 혼합물을 한꺼번에 붓고  전기 믹서를 돌려 가볍게 섞는다. 쵸콜렛 칩을 넣고 섞어준다.


Spoon into prepared muffin tins, filling about three-quarters full.  Bake in 350F/180C oven for 20 to 25 minutes or until tops of muffins spring back when lightly touched. 

준비된 머핀 틀에 반죽을 3/4 정도 넣고  화씨 350/섭씨 180도에 예열된 오븐에 20-25 분 정도 베이크한다.


맛있게 구워졌어요.  요즘 제가 치료 받으러 다니는 물리 치료실에 선물했습니다.
모두 맛있게 드셨다고 하셔서 기분이 좋습니다.



Comments

  1. Looks so yummy. I only have unsalted butter. Will that work or will i need to add salt?

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  2. Looks so yummy. I only have unsalted butter. Will that work or will i need to add salt?

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    1. Hi Connie, if you are using unsalted butter, add about 1 teaspoon of salt in it. It is really good. After the muffins cool down, the texture is little bit dense and that's why Alice loves it so much.

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