Valentine's Day Sweet Heart Cookies (발렌타인 스윗 하트 쿠키)


I made sweet heart cookies today. I would prefer to make heart shape cookies for Valentine's day if my shoulder condition was better. I promise you that I will bring you them  next year.


오늘은 발렌타인 데이라서 스윗 하트 쿠키를 만들었습니다.
어깨가 좀 덜 아팠더라면 예쁜 하트 모양 쿠키를 만들고 싶은데...
내년에는 꼭 하트 모양 쿠키를 들고 오도록 하겠습니다.


Happy Valentine's Day!
Have a Sweet & Wonderful Day.


Here is the recipe.

제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml   1 Tbs = 15ml   1 tsp = 5ml 입니다.

Ingredients:

  • 3/4 cup butter, softened (실온에 부드러워진 버터 3/4 컵)
  • 1/2 cup sugar (설탕 1/2 컵)
  • 1 egg yolk (달걀 노른자 1개)
  • 1 1/2 cups all-purpose flour (밀가루 1과 1/2컵)
  • 2 Tbs strawberry or raspberry jam (딸기쨈 혹은 라스베리쨈 2 테이블 스푼)
  • Icing sugar, optional (파우더 슈거)


How to make:

  1. Preheat oven to 350F/180C. (오븐은 화씨 350도/섭씨 180도에 예열한다.)
  2. In a mixing bowl, cream butter and sugar. Add egg yolk; mix well. (그릇에 버터와 설탕을 함께 전기 믹서로 크림화 시킨후 달걀 노른자를 넣고 잘 섞는다.)
  3. Stir in the flour by hand.  Gently knead dough until thoroughly combined. (밀가루를 넣고 주걱을 이용하여 섞은후 골고루 섞이도록 가볍게 손으로 반죽한다.)
  4. Roll into 1 inch balls. Place 2 inches apart on parchment paper lined cookie sheet. (지름 1인치 크기로 동그랗게 빚어서 유산지를 깐 팬에 2인치 간격으로 배열한다.)
  5. Using the end of a wooden spoon handle, make an indention in the centre of each balls. (나무 숟가락 손잡이의 동그란 끝부분을 이용해서 동그랗게 빚은 쿠키 반죽 중간을 살짝 눌러 홈을 만들어준다.)
  6. Fill each with 1/4 tsp jam. Bake at 350F/180C for13-15 minutes or until edges are lightly browned. (가운데 눌러 준 부분에 잼 1/4 티스푼 정도 넣고 화씨 350도 섭씨 180도 오븐에 13-15분간, 또는 쿠키 가장자리가 약한 갈색이 될 정도로 베이크 한다.)
  7. Remove to wire racks. Cool. Dust cookies with icing sugar if desired. (식힘망으로 옮겨서 식힌다. 원하면 파우더 슈거로 더스트 해준다.)

In a mixing bowl, cream butter and sugar. Add egg yolk; mix well. 
그릇에 버터와 설탕을 함께 전기 믹서로 크림화 시킨후 달걀 노른자를 넣고 잘 섞는다.

Stir in the flour by hand.  Gently knead dough until thoroughly combined.
밀가루를 넣고 주걱을 이용하여 섞은후 골고루 섞이도록 가볍게 손으로 반죽한다.

Roll into 1 inch balls. Place 2 inches apart on parchment paper lined cookie sheet.
Using the end of a wooden spoon handle, make an indention in the centre of each balls. 
지름 1인치 크기로 동그랗게 빚어서 유산지를 깐 팬에 2인치 간격으로 배열한다.
나무 숟가락 손잡이의 동그란 끝부분을 이용해서 동그랗게 빚은 쿠키 반죽 중간을 살짝 눌러 홈을 만들어준다.

I used 1/4 tsp measuring spoon to indent the dough because my wooden spoon handle is not rounded.
나는 적당한 나무 숟가락이 없어서 1/4 티스푼 짜리 계량스푼을 이용했다.

Fill each with 1/4 tsp jam. Bake at 350F/180C for13-15 minutes or until edges are lightly browned.
 가운데 눌러 준 부분에 잼 1/4 티스푼 정도 넣고 화씨 350도 섭씨 180도 오븐에 13-15분간, 또는 쿠키 가장자리가 약한 갈색이 될 정도로 베이크 한다.

Remove to wire racks. Cool. 
식힘망으로 옮겨서 식힌다. 

Dust cookies with icing sugar if desired.
원하면 파우더 슈거로 더스트 해준다.



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