호박 볶음 (Zucchini Bokkeum)



My family prefers zucchini bokkeum that isn't too soft. I salt the zucchini before cooking it to prevent it from getting mushy. If you prefer softer zucchini bokkeum, you can cook it without salting the zucchini beforehand.

우리 가족은 너무 무르지 않은 호박 볶음을 좋아합니다. 호박을 소금에 살짝 절였다가 볶으면 쉽게 무르지 않도록 볶을 수 있어요. 좀 부드러운 걸 선호하시면 소금에 절이는 과정을 빼고 바로 볶으셔요.

제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml   1 Tbs = 15ml   1 tsp = 5ml 입니다.

Ingredients:

  • 2 small zucchini (approx. 400g)
  • 1 tsp salt
  • 1 Tbs veg. oil, 1/2 tsp minced garlic, 2 Tbs chopped green onion, 1/4 tsp sesame oil
  • toasted sesame seeds

  • 작은 호박 2개 (약 400g)
  • 소금 1 티스푼
  • 식용유 1 테이블 스푼, 다진 마늘 1/2 티스푼, 다진 파 2 테이블 스푼, 참기름 1/4 티스푼
  • 볶은 통깨


How to make:

  1. Cut zucchini in half lengthwise, then slice thinly.
  2. Sprinkle 1 tsp. salt over sliced zucchini and mix lightly. Let it sit for about 20 minutes.
  3. Squeeze salted zucchini gently.
  4. Heat 1 Tbs oil in frying pan over medium heat and cook minced garlic slightly.
  5. Add zucchini and cook for 3-4 minutes.
  6. Add chopped green onion and 1/4 tsp sesame oil. Add salt to taste, if needed.
  7. Turn off heat and transfer zucchini bokkeum into a container and sprinkle sesame seeds.

  1. 호박을 길이로 반을 자른다음 얇게 썬다.
  2. 소금 1 티스푼을 뿌려 가볍게 섞어주고 20분 정도 절인다.
  3. 절여진 호박을 손으로 가볍게 짜준다.
  4. 팬에 기름 1 테이블 스푼을 두르고 중불에서 다진 마늘을 살짝 볶는다.
  5. 호박을 넣고 3-4분간 볶는다.
  6. 다진파와 참기름 1/4 티스푼을 넣고 섞어준다.  필요하면 소금으로 간을 더한다.
  7. 불을 끄고 나물을 용기에 옮겨 담은 후 볶은 통깨를 뿌린다.

Cut zucchini in half lengthwise, then slice thinly.
호박을 길이로 반을 자른다음 얇게 썬다.


Sprinkle 1 tsp. salt over sliced zucchini and mix lightly. Let it sit for about 20 minutes.
소금 1 티스푼을 뿌려 가볍게 섞어주고 20분 정도 절인다.


Squeeze salted zucchini gently.
절여진 호박을 손으로 가볍게 짜준다.


Heat 1 Tbs oil in frying pan over medium heat and cook minced garlic slightly.
팬에 기름 1 테이블 스푼을 두르고 중불에서 다진 마늘을 살짝 볶는다.


Add zucchini and cook for 3-4 minutes.
팬에 기름 1 테이블 스푼을 두르고 중불에서 다진 마늘을 살짝 볶는다.


Add chopped green onion and 1/4 tsp sesame oil. Add salt to taste, if needed.
다진파와 참기름 1/4 티스푼을 넣고 섞어준다.  필요하면 소금으로 간을 더한다.


Turn off heat and transfer zucchini bokkeum into a container and sprinkle sesame seeds.
불을 끄고 나물을 용기에 옮겨 담은 후 볶은 통깨를 뿌린다.



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