Butterscotch Brownies (버터스코치 브라우니, Miranda)

I was craving something very rich and sweet, so I made these chewy and delicious Butterscotch Brownies. This recipe was given to me by my friend Miranda 15 years ago. It is very easy to make - you just mix the ingredients in a saucepan; no electric mixer needed. If you bring these brownies to your next potluck party, I am sure that everyone will love them.

굉장히 진하고도 달콤한 무엇인가가 먹고 싶어서, 쫀득하고 맛있는 버터스코치 브라우니를 만들었습니다. 이 레시피는 15년 전에 제 친구 머랜다에게 받은 것인데요. 정말 만들기 쉬워요 - 소스 팬 하나에 재료를 모두 섞기만 하면 됩니다, 전기 믹서도 필요 없어요. 다음 파트럭 모임에 가져가 보세요, 제가 장담하건대 모두에게 인기 만점일걸요?


제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml   1 Tbs = 15ml   1 tsp = 5ml 입니다.


Ingredients:

  • 1 cup all-purpose flour
  • 2 tsp baking powder
  • 1/2 tsp salt
  • 1/2 cup butter
  • 2 cups brown sugar
  • 2 eggs
  • 2 teaspoon vanilla
  • 1 cup chopped nuts or grated coconut (I used walnuts)

  • 밀가루 1컵
  • 베이킹 파우더 2티스푼
  • 소금 1/2티스푼
  • 버터 1/2컵
  • 황설탕 2컵
  • 달걀 2개
  • 바닐라 2티스푼
  • 다진 너트 1컵 또는 코코넛 가루 1컵 (저는 호도를 사용했어요.)

How to make:

  1. Preheat oven to 350F (180C)
  2. Sift flour, baking powder, and salt; set aside.
  3. Melt butter in a saucepan.
  4. Stir brown sugar into melted butter until dissolved. Cool butter mixture slightly.
  5. Beat in eggs and vanilla well with whisker.
  6. Stir sifted flour into the butter mixture with whisker and then add chopped nuts.
  7. Pour the batter into a greased 9 x 13" baking pan and bake for 25-30 minutes.
  8. Cool in pan on wire rack, then cut into squares.
  1. 오븐은 화씨 350도 (섭씨 180도)에 예열한다.
  2. 밀가루, 베이킹 파우더, 소금을 채에 쳐놓는다.
  3. 버터를 소스 팬에 녹인다.
  4. 황설탕을 녹인 버터에 섞어 녹인 후 잠깐 식힌다.
  5. 달걀과 바닐라를 넣고 거품기로 잘 섞어준다.
  6. 채에 친 밀가루를 버터 혼합물에 넣고 거품기로 섞은 후 다진 호도를 넣는다.
  7. PAM을 뿌린 9x13 인치 베이킹 팬에 반죽을 붓고 25분에서 30분간 베이크한다.
  8. 식힘망 위에 팬 채 올려 식힌 후 먹기 좋은 크기로 자른다.
Melt butter in a saucepan.
Stir brown sugar into melted butter until dissolved. Cool butter mixture slightly.
버터를 소스 팬에 녹인다.
황설탕을 녹인 버터에 섞어 녹인 후 잠깐 식힌다.


Beat in eggs and vanilla well with whisker.
달걀과 바닐라를 넣고 거품기로 잘 섞어준다.


Stir sifted flour into the butter mixture with whisker.
채에 친 밀가루를 버터 혼합물에 넣고 거품기로 섞는다.


Add chopped nuts.
다진 호도를 넣는다.


Grease 9x13" baking pan with PAM.
9x13 인치 크기의 베이킹 팬에 PAM을 뿌린다.




Pour the batter into baking pan and bake for 25-30 minutes.
베이킹 팬에 반죽을 붓고 25분에서 30분간 베이크한다.


Cool in pan on wire rack, then cut into squares.
식힘망 위에 팬 채 올려 식힌 후 먹기 좋은 크기로 자른다.


They are so delicious and melt in your mouth!
너무너무 맛있고 입에서 살살 녹아요!






Comments

  1. I tried this tonight!! Can't wait until it's done baking :) Thanks Jageun Umma :)

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    1. It is really simple and easy, isn't it? Hope you like it.

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  2. These look delicious and so easy to make! I am going to try to make them too!

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    Replies
    1. Hi Jenn! Ya, try it. It's delicious. Can't wait till you come home in May!

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