Peanut Butter Cookies (피넛 버터 쿠키, Shirley)

My husband is on a business trip again. I don't know why, but I tend to bake more when he is not home. It is probably because I have more free time. I organized my pantry today and decided to bake peanut butter cookies since I have all of the ingredients. I baked them using Shirley's recipe today. I am going to share these cookies with some friends. It is very delicious - crunch and slightly chewy, so I can't stop eating them. I am sure you will love them too.

남편이 또 출장 중입니다. 왜 그런지 모르겠지만, 남편이 집에 없을 때면 베이킹을 더 자주 하게 되는 것 같아요. 아무래도 평소보다 시간이 많아서지 싶습니다. 오늘 찬장 정리를 했는데 마침 재료가 다 있길래 피넛 버터 쿠키를 만들어야겠다고 마음먹었습니다. 오늘은 셜리의 레시피로 만들었어요. 맛있게 구워진 쿠키를 몇몇 친구들과 함께 나누어 먹어야겠습니다. 바삭하면서도 살짝 쫄깃한 것이 정말 맛있어요, 그래서 도무지 먹기를 멈출 수 없네요. 여러분도 좋아하실 겁니다.

제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml  1 Tbs = 15ml  1 tsp = 5ml 입니다.

Ingredients:
  • 1 cup butter, softened
  • 1 cup white sugar
  • 1 cup brown sugar (packed)
  • 1 cup peanut butter
  • 2 eggs
  • 2 tsp vanilla
  • 3 cups all purpose flour
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp baking soda
  • 1/4 tsp salt

  • 상온에서 부드러워진 버터 1컵
  • 흰설탕 1컵
  • 황설탕 1컵 (눌러 담아서)
  • 피넛 버터 1컵
  • 달걀 2개
  • 바닐라 2티스푼
  • 다목적 밀가루 3컵
  • 베이킹 파우더 1티스푼
  • 베이킹 소다 1티스푼
  • 소금 1/4티스푼


How to make:
  1. Preheat oven to 350F (180C). Line cookie sheet with parchment paper.
  2. Cream butter and sugars with electric mixer until light and fluffy. Add peanut butter, eggs and vanilla, beating well.
  3. Combine flour, baking powder, baking soda and salt.
  4. Stir flour mixture into butter mixture; mix thoroughly.
  5. Roll dough into 1 inch balls; place 2 inches apart on cookie sheet.
  6. Flatten each ball with a fork. Bake at 350F (180C) for 9~10 minutes until medium brown colour.
  7. Cool on baking sheet for one minute; transfer cookies to cooling rack and cool completely.
  1. 오븐은 화씨 350도 (섭씨 180도)로 예열한다. 쿠키 팬에 유산지를 깔아 준비한다.
  2. 전기 믹서기를 이용해 버터와 두 가지 설탕을 섞어 크림화 시켜 부드러워질 때까지 돌린다. 피넛 버터, 달걀, 바닐라를 넣고 계속 돌린다.
  3. 밀가루, 베이킹 파우더, 베이킹 소다, 소금을 함께 섞는다.
  4. 밀가루 혼합물을 버터 혼합물에 넣고 잘 섞어준다.
  5. 반죽을 지름 1인치 크기로 동그랗게 빚어서 쿠키 팬에 2인치 간격으로 배열한다.
  6. 포크 뒷면으로 동그랗게 빚은 반죽을 살짝 눌러준다. 화씨 350도 (섭씨 180도) 오븐에 노릇해지도록 9~10분 동안 굽는다.
  7. 쿠키 팬 위에서 1분간 식힌 후 식힘망으로 옮겨 완전히 식힌다.
Cream butter and sugars with electric mixer until light and fluffy.
전기 믹서기를 이용해 버터와 두 가지 설탕을 섞어 크림화 시켜 연한 색을 띠면서 부드러워질 때까지 돌린다.


Add peanut butter, eggs and vanilla, beating well.
피넛 버터, 달걀, 바닐라를 넣고 계속 돌린다.


Combine flour, baking powder, baking soda and salt.
Stir flour mixture into butter mixture; mix thoroughly.
밀가루, 베이킹 파우더, 베이킹 소다, 소금을 함께 섞는다.
밀가루 혼합물을 버터 혼합물에 넣고 잘 섞어준다.


Roll dough into 1 inch balls; place 2 inches apart on cookie sheet.
반죽을 지름 1인치 크기로 동그랗게 빚어서 쿠키 팬에 2인치 간격으로 배열한다.


Flatten each ball with a fork. Bake at 350F (180C) for 10 minutes until medium brown colour.
포크 뒷면으로 동그랗게 빚은 반죽을 살짝 눌러준다. 화씨 350도 (섭씨 180도) 오븐에 노릇해지도록 10분 동안 굽는다.


Cool on baking sheet for one minute; transfer cookies to cooling rack and cool completely.
쿠키 팬 위에서 1분간 식힌 후 식힘망으로 옮겨 완전히 식힌다.



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