Smoked Salmon Roll with Pineapple Peanut Butter Sauce (파인애플 피넛 버터 소스를 곁들인 훈제연어 롤)
One package of smoked salmon makes about 8 to 9 rolls, so it is enough for 4 people. Just half the sauce recipe is plenty for this portion, but I always make the full amount because I like to use the leftover for salad dressing or bread dip.
어제 몇몇 친구들을 초대해 저희 집에서 점심을 함께 먹었습니다. 애피타이저로 파인애플 피넛버터를 곁들인 훈제연어 롤을 준비했어요. 모두 맛있다고 레시피를 부탁했답니다... 여기 레시피 나가요!
훈제연어 한 팩으로 롤 8개에서 9개 정도 만들 수 있고요, 4명이 애피타이저로 먹기 딱 좋은 양이에요. 이 정도 양에 소스 레시피의 반 정도면 충분한데요, 그래도 저는 항상 레시피 분량대로 다 만듭니다. 남은 소스는 나중에 샐러드 드레싱이나 브레드 딥핑 소스로 이용하면 좋거든요.
For the main dish, I made Chicken and Rice Casserole with Green Salad but unfortunately there is no photo. Whenever I cook for company, I often miss taking photos because I don't want to make a fuss...I will post it next time. Anyways, we had a good lunch and fun afternoon of chatting and laughter.
메인 요리는 치킨 & 라이스 캐서롤을 만들어 그린 샐러드와 함께했는데, 아쉽게도 사진이 없네요. 제가 손님을 초대해서 요리할 때는, 손님들 계신데 유난 떨고 싶지 않아서 사진을 잘 안 찍게되요... 이건 다음에 포스트 하도록 하겠습니다. 우야든동, 우리 모두 점심 맛있게 먹고 수다 떨고 웃으며 즐거운 오후를 보냈답니다.
제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml 1 Tbs = 15ml 1 tsp = 5ml 입니다.
Ingredients:
- 1 package Smoked Salmon
- Spring mix
- Red bell pepper
- Sweet onion
- Capers
- Lemon slices for garnish
- 훈제연어 한 팩
- 스프링 믹스
- 홍 피망
- 양파
- 캐이퍼
- 장식용 레몬 슬라이스
Sauce:
- 1/2 cup pineapple
- 1/4 cup peanut butter
- 1 Tbs chopped onion
- 2 Tbs grapeseed oil
- 2 Tbs lemon juice (juice of half lemon)
- 1 Tbs vinegar
- 파인애플 1/2컵
- 피넛버터 1/4컵
- 다진 양파 1 테이믈 스푼
- 포도씨유 2 테이블 스푼
- 레몬 주스 2 테이블 스푼 (레몬 반 개 주스)
- 식초 1 테이블 스푼
How to make:
- Blend all of sauce ingredients until smooth in a electric blender. Keep in fridge until use.
- Slice red bell pepper and sweet onion thinly.
- Lay one slice of smoked salmon on a plate. Put spring mix, capers, sliced bell pepper and onion over salmon, and then roll it up.
- Place salmon rolls on a serving platter and garnish with sliced lemon. Serve with chilled sauce.
- 소스 재료를 모두 전기 블렌더에 넣고 곱게 갈아준다. 냉장고에 차게 보관한다.
- 홍피망과 양파는 얇게 채를 썬다.
- 훈제연어 슬라이스 한 장을 접시 위에 깔고, 그 위에 스프링 믹스, 캐이퍼, 홍피망, 양파를 올린 후 돌돌 말아준다.
- 연어 롤을 서빙할 접시에 올리고 레몬 슬라이스로 장식한다. 차게 보관한 소스와 함께 상에 낸다.
Blend all of sauce ingredients until smooth in a electric blender. Keep in fridge until use.
소스 재료를 모두 전기 블렌더에 넣고 곱게 갈아준다. 냉장고에 차게 보관한다.
Slice red bell pepper and sweet onion thinly.
홍피망과 양파는 얇게 채를 썬다.
Lay one slice of smoked salmon on a plate. Put spring mix, capers, sliced bell pepper and onion over salmon.
훈제연어 슬라이스 한 장을 접시 위에 깔고, 그 위에 스프링 믹스, 캐이퍼, 홍피망, 양파를 올린다.
Roll it up.
돌돌 말아준다.
Place salmon rolls on a serving platter and garnish with sliced lemon. Serve with chilled sauce.
연어 롤을 서빙할 접시에 올리고 레몬 슬라이스로 장식한다. 차게 보관한 소스와 함께 상에 낸다.
It is really easy to make and the taste is very good!
만들기 정말 쉽고 맛있어요!
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