브로콜리 & 새송이버섯 샐러드 (Broccoli & King Oyster Mushroom Salad)


The combination of broccoli & king oyster mushrooms is very good. I like to make this salad in any occasion when I have ingredients in my fridge because it is quick and simple to prepare. I serve this salad with soy sauce dressing, which is very light. Try to make this salad, you will love it.

브로콜리와 새송이버섯의 조합이 아주 일품입니다. 준비와 조리가 빠르고 간단해서 저는 재료만 있으면 수시로 만드는 샐러드랍니다. 간장을 기본으로 만든, 칼로리 부담이 적은 드레싱을 곁들여요. 한번 만들어보세요, 좋아하실거에요.

제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml  1 Tbs = 15ml  1 tsp = 5ml 입니다.

Ingredients:
  • 4 handful of broccoli florets
  • 4 king oyster mushrooms
  • chopped green onions

  • 브로콜리 4줌
  • 새송이버섯 4개
  • 다진 파

Dressing:
  • 2 Tbs soy sauce
  • 1 1/2 Tbs balsamic vinegar
  • 1 1/2 tsp sugar
  • 1 1/2 tsp corn syrup
  • 1/2 tsp sesamee oil
  • 1 tsp crushed sesame seeds

  • 간장 2 테이블 스푼
  • 발사믹 식초 1 1/2 테이블 스푼
  • 설탕 1 1/2 티스푼
  • 물엿 1 1/2 티스푼
  • 참기름 1/2 티스푼
  • 깨소금 1 티스푼

How to make:
  1. Mix all the dressing ingredients, set aside.
  2. Cut broccoli into bite size. Cut mushrooms in half and slice.
  3. Cook mushroom on a greased frying pan over medium-high heat both sides until golden brown.
  4. Place broccoli and 1/4 cup water in a pot and cook with lid on for about 3 minutes. 
  5. Transfer broccoli and mushrooms to a serving platter and let them cool. Sprinkle green onion and pour dressing over and serve.
  1. 드레싱 재료를 모두 섞어 놓는다.
  2. 브로콜리는 먹기 좋은 크기로 자르고, 새송이버섯은 반으로 자른 후 슬라이스 한다.
  3. 기름을 두른 팬을 중-강불에 올려 새송이버섯을 앞뒤로 노릇하게 굽는다.
  4. 냄비에 브로콜리와 1/4 컵의 물을 넣고 뚜껑을 덮어 3분 정도 끓인다.
  5. 브로콜리와 새송이버섯을 서빙할 그릇에 담아 식힌다. 다진 파와 드레싱을 뿌려 상에 낸다.

Mix all the dressing ingredients, set aside.
드레싱 재료를 모두 섞어 놓는다.


Cut broccoli into bite size. Cut mushrooms in half and slice.
브로콜리는 먹기 좋은 크기로 자르고, 새송이버섯은 반으로 자른 후 슬라이스 한다.


Cook mushroom on a greased frying pan over medium-high heat both sides until golden brown.
기름을 두른 팬을 중-강불에 올려 새송이버섯을 앞뒤로 노릇하게 굽는다.


Place broccoli and 1/4 cup water in a pot and cook with lid on for about 3 minutes. 
냄비에 브로콜리와 1/4 컵의 물을 넣고 뚜껑을 덮어 3분 정도 끓인다.


Transfer broccoli and mushrooms to a serving platter and let them cool. Sprinkle green onion and pour dressing over and serve.
브로콜리와 새송이버섯을 서빙할 그릇에 담아 식힌다. 다진 파와 드레싱을 뿌려 상에 낸다.




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