Sweet & Spicy Pecans (매콤 달콤 피칸)

I made this seasoned nut snack with pecans and brought to a bbq party at friend's house last weekend. You also can make this with walnuts or almonds. I can't stop munching on them because they are so delicious - it's buttery & crunchy. Make this for your next friends/family gathering, I guarantee that it will be a hit!

지난 주말 친구 집 바베큐 파티에 피칸으로 매콤달콤하게 만든 스낵을 가져갔었어요. 피칸이 아니더라도 호도나 아몬드로 만들어도 좋답니다. 너무 맛있어서 쉬지 않고 먹게 되네요 - 버터 맛이 고소하고 아주 바삭합니다. 여러분도 다음번 가족, 친지 모임에 만들어 가세요. 요즘 말로 대박 날 거에요!

Click here to see original recipe.

제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml  1 Tbs = 15ml  1 tsp = 5ml 입니다.

Ingredients
  • 1/4 tsp salt
  • 1/4 tsp ground cinnamon
  • 1/4 tsp ground cumin
  • 1/4 tsp cayenne pepper
  • 1/4 tsp chili powder
  • 1/4 tsp ground nut meg
  • 2 Tbsp butter
  • 2  cups pecan halves
  • 1/4 cup packed brown sugar
  • 1 Tbsp water
  • 1 1/2 tsp Worcestershire sauce
  • Dash hot sauce

  • 소금, 계피가루, 큐민가루, 케이엔 페퍼, 칠리 파우더 넛멕 가루: 각각 1/4 티스푼씩
  • 버터 2 테이블 스푼
  • 반으로 가른 피칸 2컵
  • 눌러 담은 황설탕 1/4 컵
  • 물 1 테이블 스푼
  • 우스터 소스 1과 1/2 티스푼
  • 핫 소스 몇 방울 

Hot to make:
  1. In a small bowl, combine the salt and spices; set aside.
  2. In a large heavy skillet, melt butter.
  3. Add pecans; cook over medium heat until nuts are toasted, about 4 minutes.
  4. Sprinkle with spice mixture.
  5. Add the brown sugar, water, Worcestershire and hot sauce.
  6. Cook and stir for 1~2 minutes or until sugar is melted.
  7. Spread on foil to cool.
  8. Store in an airtight container.
  1. 작은 그릇에 소금과 나머지 양념 재료를 섞어 둔다.
  2. 큰 팬에 버터를 녹인다.
  3. 피칸을 넣고 중불에서 잘 볶아질 때까지 4분 정도 볶는다.
  4. 섞어 놓은 양념을 뿌려준다.
  5. 황설탕, 물, 우스터 소스, 핫소스를 넣는다.
  6. 잘 저어주면서 1~2분 동안 졸여준다.
  7. 알루미늄 포일을 깔고 피칸을 부어 펼친 후 식힌다.
  8. 뚜껑이 있는 통에 담아 보관한다.

In a small bowl, combine the salt and spices; set aside.
작은 그릇에 소금과 나머지 양념 재료를 섞어 둔다.

In a large heavy skillet, melt butter.
큰 팬에 버터를 녹인다.

Add pecans; cook over medium heat until nuts are toasted, about 4 minutes.
피칸을 넣고 중불에서 잘 볶아질 때까지 4분 정도 볶는다.

Sprinkle with spice mixture. Add the brown sugar, water, Worcestershire and hot sauce. Cook and stir for 1~2 minutes or until sugar is melted.
섞어 놓은 양념을 뿌려주고 황설탕, 물, 우스터 소스, 핫소스도 넣는다. 잘 저어주면서 1~2분 동안 졸여준다.


Spread on foil to cool. Store in an airtight container.
알루미늄 포일을 깔고 피칸을 부어 펼친 후 식힌다. 뚜껑이 있는 통에 담아 보관한다.

Delicious!
맛 있어요!


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