Sweet & Spicy Pecans (매콤 달콤 피칸)
I made this seasoned nut snack with pecans and brought to a bbq party at friend's house last weekend. You also can make this with walnuts or almonds. I can't stop munching on them because they are so delicious - it's buttery & crunchy. Make this for your next friends/family gathering, I guarantee that it will be a hit!
지난 주말 친구 집 바베큐 파티에 피칸으로 매콤달콤하게 만든 스낵을 가져갔었어요. 피칸이 아니더라도 호도나 아몬드로 만들어도 좋답니다. 너무 맛있어서 쉬지 않고 먹게 되네요 - 버터 맛이 고소하고 아주 바삭합니다. 여러분도 다음번 가족, 친지 모임에 만들어 가세요. 요즘 말로 대박 날 거에요!
Click here to see original recipe.
제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml 1 Tbs = 15ml 1 tsp = 5ml 입니다.
Ingredients
Hot to make:
지난 주말 친구 집 바베큐 파티에 피칸으로 매콤달콤하게 만든 스낵을 가져갔었어요. 피칸이 아니더라도 호도나 아몬드로 만들어도 좋답니다. 너무 맛있어서 쉬지 않고 먹게 되네요 - 버터 맛이 고소하고 아주 바삭합니다. 여러분도 다음번 가족, 친지 모임에 만들어 가세요. 요즘 말로 대박 날 거에요!
Click here to see original recipe.
제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml 1 Tbs = 15ml 1 tsp = 5ml 입니다.
- 1/4 tsp salt
- 1/4 tsp ground cinnamon
- 1/4 tsp ground cumin
- 1/4 tsp cayenne pepper
- 1/4 tsp chili powder
- 1/4 tsp ground nut meg
- 2 Tbsp butter
- 2 cups pecan halves
- 1/4 cup packed brown sugar
- 1 Tbsp water
- 1 1/2 tsp Worcestershire sauce
- Dash hot sauce
- 소금, 계피가루, 큐민가루, 케이엔 페퍼, 칠리 파우더 넛멕 가루: 각각 1/4 티스푼씩
- 버터 2 테이블 스푼
- 반으로 가른 피칸 2컵
- 눌러 담은 황설탕 1/4 컵
- 물 1 테이블 스푼
- 우스터 소스 1과 1/2 티스푼
- 핫 소스 몇 방울
Hot to make:
- In a small bowl, combine the salt and spices; set aside.
- In a large heavy skillet, melt butter.
- Add pecans; cook over medium heat until nuts are toasted, about 4 minutes.
- Sprinkle with spice mixture.
- Add the brown sugar, water, Worcestershire and hot sauce.
- Cook and stir for 1~2 minutes or until sugar is melted.
- Spread on foil to cool.
- Store in an airtight container.
- 작은 그릇에 소금과 나머지 양념 재료를 섞어 둔다.
- 큰 팬에 버터를 녹인다.
- 피칸을 넣고 중불에서 잘 볶아질 때까지 4분 정도 볶는다.
- 섞어 놓은 양념을 뿌려준다.
- 황설탕, 물, 우스터 소스, 핫소스를 넣는다.
- 잘 저어주면서 1~2분 동안 졸여준다.
- 알루미늄 포일을 깔고 피칸을 부어 펼친 후 식힌다.
- 뚜껑이 있는 통에 담아 보관한다.
In a small bowl, combine the salt and spices; set aside.
작은 그릇에 소금과 나머지 양념 재료를 섞어 둔다.
In a large heavy skillet, melt butter.
큰 팬에 버터를 녹인다.
Add pecans; cook over medium heat until nuts are toasted, about 4 minutes.
피칸을 넣고 중불에서 잘 볶아질 때까지 4분 정도 볶는다.
Sprinkle with spice mixture. Add the brown sugar, water, Worcestershire and hot sauce. Cook and stir for 1~2 minutes or until sugar is melted.
섞어 놓은 양념을 뿌려주고 황설탕, 물, 우스터 소스, 핫소스도 넣는다. 잘 저어주면서 1~2분 동안 졸여준다.
Spread on foil to cool. Store in an airtight container.
알루미늄 포일을 깔고 피칸을 부어 펼친 후 식힌다. 뚜껑이 있는 통에 담아 보관한다.
Delicious!
맛 있어요!
Yum! Can't wait to try this :)
ReplyDelete