애호박 구이 (Pan Grilled Zucchini / Korean)

I think pan grilled zucchini is the easiest way of cooking zucchini. You simply cook sliced zucchini on a greased frying pan; no need to season or stir. I made this for dinner today and my husband showed me his thumbs up. Grace and Alice also like this a lot. Hopefully they can get an idea of what to cook for their meals when they see this posting.

다양한 호박요리 중에서 팬에 구워서 양념간장과 곁들어 먹는 것이 가장 쉬운 것 같아요. 호박을 동글동글하게 썰어서 프라이팬에 기름 살짝 두르고 노릇하게 굽기만 하면 되니까요; 양념이나 간을 할 필요도 없고 뒤적이면서 볶지 않아도 되고요. 오늘 저녁 반찬으로 만드니 남편이 맛있다고 엄지손가락을 들어 올려 보이네요. 지원이 지혜도 무척이나 좋아하는 반찬이랍니다. 딸들이 이 포스팅을 보고 무슨 반찬을 해 먹을지 아이디어를 구할 수 있었으면 좋겠습니다.

제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml  1 Tbs = 15ml  1 tsp = 5ml 입니다.

Ingredients:
  • 1 medium Zucchini
  • 중간 크기 애호박 1개

Sauce:
  • 1 Tbs soy sauce
  • 1 tsp mirin or water
  • 1/2 tsp red pepper powder
  • 1/2 tsp sugar
  • 1/2 tsp sesame oil
  • Chopped green onion
  • Toasted sesame seeds

  • 간장 1테이블 스푼, 미린 또는 물 1티스푼, 
  • 고추가루 1/2티스푼, 설탕 1/2티스푼, 참기름 1/2티스푼
  • 다진 파, 볶은 통깨

How to make:
  1. Mix all of the sauce ingredients, set aside.
  2. Slice zucchini, 1/4 inch thick.
  3. Cook zucchini on a greased frying pan over medium-high heat both sides until golden brown.
  4. Transfer cooked zucchini to a plate. Spoon sauce over and serve warm.
  1. 양념간장 재료를 모두 섞어 둔다.
  2. 애호박은 0.5cm 굵기로 썬다.
  3. 프라이팬에 기름을 두르고 중-강불에 올려 애호박을 앞뒤로 노릇하게 구워준다.
  4. 구워진 호박을 접시에 옮겨 담고 양념간장을 위에 뿌린 후 따뜻할 때 상에 낸다.

Mix all of the sauce ingredients, set aside.
양념간장 재료를 모두 섞어 둔다.

Slice zucchini, 1/4 inch thick.
애호박은 0.5cm 굵기로 썬다.

Cook zucchini on a greased frying pan over medium-high heat both sides until golden brown.
프라이팬에 기름을 두르고 중-강불에 올려 애호박을 앞뒤로 노릇하게 구워준다.

Transfer cooked zucchini to a plate. Spoon sauce over and serve warm.
구워진 호박을 접시에 옮겨 담고 양념간장을 위에 뿌린 후 따뜻할 때 상에 낸다.






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