Butter Tarts (버터 타르트 / Naomi)


When we first started our Canadian life in the Yukon, Grace and Alice were the very first and only ESL students at their school since the school started. While other students were in French class, my daughters went to Ms. McDonnell's office to learn English. She treated Grace and Alice like her own nieces. We soon became good friends and I call her by name, Naomi. Whenever Naomi made food for us, she always brought them with recipes. Sometimes she invited us to her house and showed us how to make them. This butter tart recipe is from her - I love this recipe, and it is one of my family's favourites.

우리 가족이 유콘 주에서 캐나다 생활을 처음 시작했을 때, 지원이 지혜는 그곳 학교 개교 이래 첫 번째이자 유일한 ESL 학생이었어요. 다른 학생들이 불어를 배우는 시간에 딸 아이들은 Ms. McDonnell 사무실에 가서 영어를 배웠답니다. 선생님은 지원이 지혜를 마치 자신의 친조카들 처럼 대해주셨어요. 선생님과 저는 곧 좋은 친구가 되었고, 저는 선생님을 편하게 나오미라고 이름을 부릅니다. 나오미는 캐나다 생활을 처음 하는 우리에게 생소한 음식이나 쿠키를 만들어다 주실 때는 항상 레시피와 함께 주셨답니다. 그리고 가끔 우리를 집으로 초대해서 같이 요리하면서 어떻게 만드는지 가르쳐 주기도 하고요. 이 버터 타르트 레시피도 나오미가 준 것입니다. 우리 가족 모두 사랑하는 레시피에요!

제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml  1 Tbs = 15ml  1 tsp = 5ml 입니다.

Ingredients:
  • 12 frozen tart shells
  • 1 egg
  • 1/2 cup brown sugar
  • Pinch salt
  • 1/2 tsp vanilla
  • 1/2 cup raisins
  • 1 Tbs butter - melted

  • 냉동 타르트 쉘 12개
  • 달걀 1개
  • 황설탕 1/2 컵
  • 소금 한 꼬집
  • 바닐라 액 1/2 티스푼
  • 건포도 1/2 컵
  • 녹인 버터 1 테이블 스푼

How to make:
  1. Preheat oven to 375F.
  2. Beat egg with an electric mixer.
  3. Gradually add brown sugar, salt and vanilla.
  4. Beat until frothy, then add butter.
  5. Place frozen tart shells on a cookie sheet; then divide raisins equally into each tart shell.
  6. Spoon filling into tart shells.
  7. Bake at 375F for 15 minutes or until filling is set and pastry is nicely browned.
  8. Cool on a wire rack. Serve at room temperature or chilled.
  1. 오븐은 화씨 375도로 예열한다.
  2. 전기 믹서로 달걀을 풀어준다.
  3. 황설탕, 소금, 바닐라를 넣어 준다.
  4. 거품이 생길 정도로 믹서를 돌린 후, 녹인 버터를 넣고 섞는다.
  5. 쿠키 팬에 냉동 타르트 쉘을 배열한다; 건포도를 골고루 쉘에 나누어 담는다.
  6. 스푼으로 필링을 타르트 쉘에 담는다.
  7. 화씨 375도로 예열한 오븐에 15분 정도. 필링이 익고 페이스트리가 골고루 갈색이 나도록 구워준다.
  8. 식힘 망에 올려 식힌다. 상온에 두었다가 먹거나, 냉장고에 차게 보관해도 좋다.
Beat egg with an electric mixer.
전기 믹서로 달걀을 풀어준다.

Gradually add brown sugar, salt and vanilla.
황설탕, 소금, 바닐라를 넣어 준다.

Beat until frothy.
거품이 생길 정도로 믹서를 돌린다.

Add butter.
녹인 버터를 넣고 섞는다.

Place frozen tart shells on a cookie sheet; then divide raisins equally into each tart shell.
쿠키 팬에 냉동 타르트 쉘을 배열한다; 건포도를 골고루 쉘에 나누어 담는다.

Spoon filling into tart shells.
스푼으로 필링을 타르트 쉘에 담는다.

Bake at 375F for 15 minutes or until filling is set and pastry is nicely browned.
화씨 375도로 예열한 오븐에 15분 정도. 필링이 익고 페이스트리가 골고루 갈색이 나도록 구워준다.

Cool on a wire rack. Serve at room temperature or chilled.
식힘 망에 올려 식힌다. 상온에 두었다가 먹거나, 냉장고에 차게 보관해도 좋다.


Comments

  1. MmmmmmMMmmm Jageunumma, your blog always looks so tasty!

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    1. Who is this; Step, Jenn or Carol? Hahaha.... I guess it's Steph. Try to make this, it is really easy and yummy!

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