Fresh Cranberry Muffins (프레쉬 크란베리 머핀)


I only needed one bag of fresh cranberries for Thanksgiving dinner, but I had to buy two bags of them. Do you want to know why? It was much cheaper if you bought two bags, hahaha...I can't help buying extra things when it's a good deal - even if I don't need them. I decided to make some muffins with these extra cranberries. I found this recipe on the internet; it is a very healthy recipe that calls for less sugar and butter than most other recipes. Alice will love these because the texture is quite dense. I will bring her some when we have our lunch date tomorrow.

지난 땡스기빙 디너 준비하면서 프레쉬 크란베리가 한 봉지만 필요했었는데, 두 봉지를 사고야 말았습니다. 왜 그랬느냐고요? 두 봉지를 사면 더 싸게 준다지 뭡니까, 하하하... 어떨 땐 굳이 필요하지 않은데도 싸게 팔면 안 사고는 못 배기는 저를 어쩔 수가 없지 뭐에요. 그래서 이 여분의 크란베리로 머핀을 만들기로 했답니다. 이 레시피는 인터넷에서 찾았는데요; 대부분의 다른 레시피에 비해서 설탕과 버터가 훨씬 적게 들어가는 건강 레시피에요. 다소 뻑뻑한 느낌이 드는 머핀이라서 둘째 딸 지혜가 아주 좋아할 겁니다. 내일 지혜랑 만나서 점심 데이트를 하기로 했는데 몇 개 가져다줘야겠어요.

Click here to see the original recipe.


제가 사용하는 계량은 1 cup = 240ml  1 Tbs = 15ml  1 tsp = 5ml 입니다.

Ingredients:
  • 2 cups all purpose flour
  • 2/3 cup sugar
  • 2 tsp baking powder
  • 1/4 tsp salt
  • 1 cup coarsely chopped fresh cranberries
  • 2/3 cup milk
  • 1/4 cup butter, melted
  • 1/2 tsp vanilla
  • 1 large egg, lightly beaten

  • 밀가루 2컵, 설탕 2/3 컵, 베이킹파우더 2 티스푼, 소금 1/4 티스푼
  • 굵게 다진 프레쉬 크란베리 1 컵
  • 우유 2/3 컵, 녹인 버터 1/4 컵, 바닐라 액 1/2 티스푼, 가볍게 풀어 놓은 달걀 1개

How to make:
  1. Preheat oven to 400F.
  2. Grease 12 muffin tins or line with paper baking cups.
  3. Combine flour, sugar, baking powder and salt in a large bowl; stir well with a whisk.
  4. Stir in cranberries; make a well in centre of mixture.
  5. Combine milk, butter, vanilla and egg; add to flour mixture, stirring just until moist.
  6. Spoon batter into prepared muffin tins.
  7. Bake at 400F for 18 minutes.
  8. Remove muffins from pan immediately; place on a wire rack.
  1. 오븐은 화씨 400도로 예열한다.
  2. 12개짜리 머핀 틀에 기름을 살짝 바르거나 종이 머핀 컵을 넣어 준비해둔다.
  3. 큰 그릇에 밀가루, 설탕, 베이킹파우더, 소금을 넣고 거품기로 잘 섞어준다.
  4. 크란베리를 넣고 섞어준다; 가운데 부분을 움푹하게 우물 처럼 파 놓는다.
  5. 우유, 녹인 버터, 바닐라, 풀어 놓은 달걀을 함께 섞는다; 밀가루 혼합물에 부어서 날가루가 안 보일 정도로만 살짝 섞어준다.
  6. 반죽을 준비한 머핀 틀에 담는다.
  7. 화씨 400도로 예열 된 오븐에 18분 정도 베이크한다.
  8. 구워진 머핀은 틀에서 바로 꺼내 식힘망으로 옮겨 식힌다.

Combine flour, sugar, baking powder and salt in a large bowl; stir well with a whisk.
큰 그릇에 밀가루, 설탕, 베이킹파우더, 소금을 넣고 거품기로 잘 섞어준다.


Stir in cranberries; make a well in centre of mixture.
크란베리를 넣고 섞어준다; 가운데 부분을 움푹하게 우물 처럼 파 놓는다.

Combine milk, butter, vanilla and egg.
우유, 녹인 버터, 바닐라, 풀어 놓은 달걀을 함께 섞는다.

Add to flour mixture, stirring just until moist.
밀가루 혼합물에 부어서 날가루가 안 보일 정도로만 살짝 섞어준다.

Spoon batter into prepared muffin tins. Bake at 400F for 18 minutes.
반죽을 준비한 머핀 틀에 담는다. 화씨 400도로 예열 된 오븐에 18분 정도 베이크한다.

Remove muffins from pan immediately; place on a wire rack.
구워진 머핀은 틀에서 바로 꺼내 식힘망으로 옮겨 식힌다.



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